Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Fit Tesók

Egyszerű, de nagyszerű!



Sajnos a mai rohanó világban rákényszerülünk olyan gyors megoldásokra, mint például a kész-, félkész ételek vásárlása, fogyasztása, felhasználása. Viszont! Mostanában egyre inkább elérhetőek az egészséges változatok is. Mit értek ez alatt? Csökkentett zsír-, vagy szénhidrát tartalmúak, hozzáadott cukrot-, adalékanyagot nem tartalmaznak. Egy ilyen rögtönzött megoldást fogok megmutatni, ugyanis sokszor nekem sincs időm órákat a konyhában tölteni, ekkor szoktam ilyen egyszerű, 15-20 percet igénylő sütiket összedobni. Most leveles tésztát használtam, amit különféle töltelékkel töltöttem. 

Light leveles tésztát szerintem bármelyik boltban kapunk már, ez csökkentett zsírtartalmú. Létezik viszont teljeskiőrlésű leveles tészta is, ami szintén jó választás. Illetve aki ismeri az Update termékeket, biztosan találkozott már Norbi LowCarb leveles tésztájával. 

Túrós batyu 

 

healthy recipes lowcarb egészséges életmód receptek fitt

Hozzávalók: 

  • leveles tészta 
  • 250g túró 
  • 2 evőkanál joghurt 
  • mazsola -opcionális 
  • 1 citrom reszelt héja 
  • édesítő ízlés szerint 

Elkészítés:

 

healthy recipes lowcarb egészséges életmód receptek fitt

A tésztát vékonyra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk és megtöltjük a közepét a kikevert túrókrémmel. Ezután a töltelék körül a tésztát lekenjük tojással, majd behajtogatjuk a négy sarkát. Tojással lekenjük a kis batyunkat és 180 fokon 15-20 percig sütjük. 

 Pizzás kifli 

 

healthy recipes lowcarb egészséges életmód receptek fitt

Hozzávalók: 

 

healthy recipes lowcarb egészséges életmód receptek fitt

  • leveles tészta 
  • paradicsom szósz 
  • alacsony zsírtartalmú reszelt sajt 

Elkészítés:

Első sorban leírok egy házi készítésű paradicsom szósz receptet. Egy fél vöröshagymát apróra vágunk, amit kókuszzsíron lepirítunk. 2db paradicsomot, egy fél pritamin paprikát feldarabolunk, majd a hagymához adjuk. Fűszerezzük, sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval majd egy fél dl vízzel felöntjük.. Ha összefonnyadtak hozzáadunk 100 g paradicsompürét, és 50 g cukormentes ketchupot. Összekeverjük és hagyjuk amíg jó sűrű állagot kapunk. 

A leveles tésztát kinyújtjuk. Átlósan csíkokat vágunk bele, mindkét oldalról, úgy hogy a csíkok keresztezzék egymást, ezáltal háromszögeket kapunk. Megkenjük a tésztát a paradicsom szósszal, reszelünk rá sajtot és a háromszöget a hosszú oldalánál feltekerjük, így kis kifliket kapunk. Lekenjük tojással és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Nagyon sokféleképpen lehetne variálni a leveles tésztával készült recepteket. Akár pizzás, kakaós, vaniliás vagy fahéjas csigát, kiflit vagy batyut. Igazából csak a képzeletünk szab határt. Legyetek kreatívak ;)

Anett

 

Tovább
0

Alakbarát vacsora ötletek - "Tekercsek"



Számomra mindig a vacsora okoz fejtörést. Mit is egyek vacsorára? Ez az esténként visszatérő kérdés, mely megválaszolásához a következő szempontokat szoktam figyelembe venni, Az első és legfontosabb, hogy lehetőleg kevés szénhidrátot és sok fehérjét tartalmazzon, a második, hogy viszonylag gyors és egyszerű legyen az elkészítése, és persze, hogy fincsi legyen. :) Három "tekercs" receptet mutatok be nektek most, amik kiválóan alkalmasak vacsorára, és nem csak szépek, hanem finomak is.

Lazacos tekercs

Hozzávalók:

 - 100 g friss bébispenót

 - 3 tojás

 - 10 g útifű maghéj

 - 80 g zsírszegény sajt

A bébispenótot kevés olíva olajon egy serpenyőben átforgatjuk, amíg összeesik. A tojásokat összekeverjük a bébispenóttal, a sajttal, végül hozzáadjuk az útifű maghéjat és hagyjuk egy kicsit állni, amíg ez a különleges összetevő megszívja magát. A masszát egy tepsiben szétterítjük és előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésen körülbelül 10-12 percig sütjük, amíg szép aranybarnára sül. Majd hagyjuk kihűlni, különben nem tudjuk szépen feltekerni. Ha kihűlt megkenjük light krémsajttal és ráfektetjük a füstölt lazac szeleteket, majd feltekerjük és felszeleteljük. 

Szénhidrát szegény tortilla

A tortillát Szafi szénhidrát csökkentett lisztből csináltam, ez alapján: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/06/szenhidratcsokkentett-glutenmentes-tortilla.html

A töltelék pedig tzatziki, csirkemell csíkok, saláta, paradicsom és cukor mentes ketchup.

Tzatziki recept:

 - 1 kígyó uborka

 - 1 nagy zsírszegény joghurt

 - 1-2 gerezd fokhagyma ( ízlés szerint)

 - egy kis citromlé

Az uborkát lereszeljük, besózzuk és egy szűrőben hagyjuk körülbelül 15 percig állni, majd nyomkodjuk ki a levét. Ezután összekeverjük a hozzávalókat és betesszük a hűtőbe pár órára.

egészséges vacsora egészséges receptek egészséges életmódegészséges vacsora egészséges receptek egészséges életmód

egészséges vacsora egészséges receptek egészséges életmód

egészséges vacsora egészséges receptek egészséges életmód

Hamis hortobágyi palacsinta

Tojáslepény:

 - 1 egész tojás és 2 fehérje

 - só, bors

Töltelék:

 - 150 g csirkemell filé

 - egy kis fej vöröshagyma

 - kevés olíva olaj

 - magyaros fűszer

A csirkemell filét felkockázzuk, majd aprító gépben összedaráljuk. A kis fej vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olíva olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, amit fehéredésig pirítunk, és végül ízlés szerint fűszerezzük, ami nálam most adalékanyag mentes magyaros fűszerkeverék volt.

Ezután pedig nincs más hátra, mint a hamis alakbarát hortobágyi palacsintánk összeállítása. Egy teflon serpenyőben közepes hőfokon elkezdjük sütni a tojáslepényünket, és amikor már látjuk, hogy majdnem megsült a felső fele is, ráteszünk egy szelet zsírszegény sajtot, erre rákanalazzuk a darált hús felét, és nagyon óvatosan elkezdjük feltekerni, majd a tekercsünk mindkét oldalát szépen megpirítjuk, és eközben a sajt is szépen beleolvad. Zsírszegény joghurttal és petrezselyemmel tálaljuk.

Remélem sikerült nektek segítenem, hogy ne csak mindig a saláta, csirkemell kombó legyen a vacsora.

Jó étvágyat!

Ági :)

Tovább
0

Fit Tesók

blogavatar

Sziasztok! Már régóta gondolkozunk egy közös blogon, mivel mindkettőnk életének részét képezi az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás, amit ezentúl nemcsak egymással, hanem veletek is szeretnénk megosztani. Üdv. Fit Tesók

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek