Számomra mindig a vacsora okoz fejtörést. Mit is egyek vacsorára? Ez az esténként visszatérő kérdés, mely megválaszolásához a következő szempontokat szoktam figyelembe venni, Az első és legfontosabb, hogy lehetőleg kevés szénhidrátot és sok fehérjét tartalmazzon, a második, hogy viszonylag gyors és egyszerű legyen az elkészítése, és persze, hogy fincsi legyen. :) Három "tekercs" receptet mutatok be nektek most, amik kiválóan alkalmasak vacsorára, és nem csak szépek, hanem finomak is.

Lazacos tekercs

Hozzávalók:

 - 100 g friss bébispenót

 - 3 tojás

 - 10 g útifű maghéj

 - 80 g zsírszegény sajt

A bébispenótot kevés olíva olajon egy serpenyőben átforgatjuk, amíg összeesik. A tojásokat összekeverjük a bébispenóttal, a sajttal, végül hozzáadjuk az útifű maghéjat és hagyjuk egy kicsit állni, amíg ez a különleges összetevő megszívja magát. A masszát egy tepsiben szétterítjük és előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésen körülbelül 10-12 percig sütjük, amíg szép aranybarnára sül. Majd hagyjuk kihűlni, különben nem tudjuk szépen feltekerni. Ha kihűlt megkenjük light krémsajttal és ráfektetjük a füstölt lazac szeleteket, majd feltekerjük és felszeleteljük. 

Szénhidrát szegény tortilla

A tortillát Szafi szénhidrát csökkentett lisztből csináltam, ez alapján: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/06/szenhidratcsokkentett-glutenmentes-tortilla.html

A töltelék pedig tzatziki, csirkemell csíkok, saláta, paradicsom és cukor mentes ketchup.

Tzatziki recept:

 - 1 kígyó uborka

 - 1 nagy zsírszegény joghurt

 - 1-2 gerezd fokhagyma ( ízlés szerint)

 - egy kis citromlé

Az uborkát lereszeljük, besózzuk és egy szűrőben hagyjuk körülbelül 15 percig állni, majd nyomkodjuk ki a levét. Ezután összekeverjük a hozzávalókat és betesszük a hűtőbe pár órára.

egészséges vacsora egészséges receptek egészséges életmódegészséges vacsora egészséges receptek egészséges életmód

egészséges vacsora egészséges receptek egészséges életmód

egészséges vacsora egészséges receptek egészséges életmód

Hamis hortobágyi palacsinta

Tojáslepény:

 - 1 egész tojás és 2 fehérje

 - só, bors

Töltelék:

 - 150 g csirkemell filé

 - egy kis fej vöröshagyma

 - kevés olíva olaj

 - magyaros fűszer

A csirkemell filét felkockázzuk, majd aprító gépben összedaráljuk. A kis fej vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olíva olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, amit fehéredésig pirítunk, és végül ízlés szerint fűszerezzük, ami nálam most adalékanyag mentes magyaros fűszerkeverék volt.

Ezután pedig nincs más hátra, mint a hamis alakbarát hortobágyi palacsintánk összeállítása. Egy teflon serpenyőben közepes hőfokon elkezdjük sütni a tojáslepényünket, és amikor már látjuk, hogy majdnem megsült a felső fele is, ráteszünk egy szelet zsírszegény sajtot, erre rákanalazzuk a darált hús felét, és nagyon óvatosan elkezdjük feltekerni, majd a tekercsünk mindkét oldalát szépen megpirítjuk, és eközben a sajt is szépen beleolvad. Zsírszegény joghurttal és petrezselyemmel tálaljuk.

Remélem sikerült nektek segítenem, hogy ne csak mindig a saláta, csirkemell kombó legyen a vacsora.

Jó étvágyat!

Ági :)