donut healthy recipe fánk farsang egészséges

Gondoltam, ha már február van és sokan farsangi lázban égnek, én is készítek egy egészséges farsangi fánk receptet! Hiszem, és én is mindig próbálkozom azzal, hogy minden hagyományos receptnek van egy alternatívája, és el lehet készíteni egészséges hozzávalókból. Lássunk neki!

Hozzávalók:

donut healthy recipe fánk farsang egészséges

  • 200g zabpehelyliszt
  • 2db tojás
  • eritrit
  • sütőpor
  • 100g joghurt

Elkészítés:

A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük, ízlés szerint citromhéjjal, vaníliával, fahéjjal vagy akár kakaóporral is ízesíthetjük a tésztát. Ha elkészült szilikon fánk formába adagoljuk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

A teteje tetszés szerint díszíthető. Én most kókuszolajat melegítettem, amibe édesítőt és kakaóport kevertem. Ebbe mártottam a kis fánkokat, majd megszórtam mogyoróval, kókuszreszelékkel és cukormentes keksszel. Készítettem egy joghurtos változatot is, amit pedig cukormentes müzlivel dobtam fel.

Jó étvágyat!

Anett :)