Sziasztok!

Úgy gondoltuk az első posztunkban röviden bemutatkozunk, és leírjuk nektek hogyan vált az egészséges életmód az életünk részévé.

Váradi Anettnek hívnak, 23 éves vidéki lány vagyok. Hogyan váltam testkép-, és evészavaros tinédzserből fitnesz edzővé, fitnesz versenyzővé? Tarts velem, és ismerd meg történetem. Pár mondat elöljáróban. "Hatalmas combok, úszógumi, nagy fenék, narancsbőrös bőr..." És társai. Sajnos nem én voltam az egyetlen, aki így ítélte meg magát - túlzott kritikával -, manapság is rengeteg ember él rossz énképpel. Helytelen megítélésemből, következett a helytelen életmód és táplálkozási szokások. Nem régóta! Pár éve világosodtam meg, és jöttem rá, hogy ez az út nem járható. Azóta túlestem több jojó effektusnak köszönhető súlyingadozáson, megküzdöttem kisebb egészségügyi problémákkal és megvívtam a csatám enyhe depressziómmal is. De hogy ne csak a negatív élményeimet soroljam, elvégeztem egy fitnesz instruktori tanfolyamot, indultam több fitnesz versenyen és azóta a mozgás, és az egészséges életmód az életem részévé vált.

Engem pedig Áginak hívnak, és a 28 évemmel én vagyok az idősebb Váradi lány. Súlyproblémáim gyökere tinédzser koromra vezethető vissza, amikor édesapám külföldön kezdett dolgozni, majd sajnos szüleink elváltak, én pedig 8.-os koromra 82 kilót nyomtam. Először édesapám segítségével keserves diétával és „apai” edzésmódszerrel sikerült ledobnom 10 kilót a ballagásomra, ami persze ideiglenes volt. Ezt követően következett jó pár jojó effektus, melynek köszönhetően a bőröm egy zebráéhoz hasonlít, ami engem kicsit se zavar, hiszen ez a bizonyítéka annak, hogy min mentem keresztül.  Az áttörés 2014-ben következett be, amikor újra 80 körül jártam, és kétségbeesetten  az interneten kutatva valami megoldás után rátaláltam Béres Alexandra súlykontroll  programjára, ami megalapozta az életmódváltásomat, melynek köszönhetően sikerült jó pár kilótól megszabadulnom, és az egészséges táplálkozás által mai napig tartom a súlyom. 

A blogolással az a célunk, hogy a tapasztalatainkat, receptjeinket, ötleteinket veletek is megosszuk, hátha ezáltal nektek is tudunk segíteni, mert együtt mindig könnyebb.

Puszi Fit Tesók